Close
LuxuryNights.gr
SEX και ΣΧΕΣΕΙΣΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 20 ΤΟΥΣ;;
why-millions-of-men-lose-friends-in-their-twenties-body-image-1450363793-size_1000

ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 20 ΤΟΥΣ;;

Pinterest

Οι άντρες συχνά φαντάζονται πως είναι «μοναχικοί λύκοι». Ο μοναχικός λύκος που διαπρέπει στο γραφείο, ο μοναχικός λύκος στο Tinder, ο μοναχικός λύκος που παίζει Fallout 4 μόνος στο σπίτι, τρώγοντας λαζάνια ζεσταμένα στο φούρνο μικροκυμάτων. Όσο μεγαλώνουμε βέβαια και η ζωή αρχίζει και μας πετάει όλο και περισσότερα σκατά, οι απανταχού μοναχικοί λύκοι αρχίζουν και σκέφτονται ότι ίσως υπάρχει λόγος που οι αληθινοί λύκοι κυνηγούν σε αγέλες.

Αν και κατά τα πανεπιστημιακά και σχολικά μας χρόνια είμαστε ιδιαίτερα κοινωνικοί, όταν η πίεση της επαγγελματικής ζωής αρχίζει και μας καταβάλλει, τα πρόσωπα που κάποτε θεωρούσαμε φιλικά αρχίζουν να χάνονται, κάνοντάς μας να καταλάβουμε πόσο μόνοι είμαστε τελικά σε τούτο τον μάταιο κόσμο.

Αυτόν τον μήνα, ένα γκάλοπ του YouGov, που «έτρεξε» το Movember Foundation, κατέληξε πως το 12% των αντρών άνω των 18 ετών, δεν έχουν κάποιον επιστήθιο φίλο στον οποίον μπορούν να στηριχτούν για κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Το ¼ των ερωτηθέντων δήλωσαν πως επικοινωνούν με τους φίλους τους λιγότερο από μια φορά τον μήνα, ενώ το 9% δήλωσε πως δεν θυμούνταν την τελευταία φορά που επικοινώνησαν με τους φίλους τους.

Το παραπάνω μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα όσο προχωράει η ζωή του ατόμου. Έρευνες του World Health Organisation, δείχνουν πως η απουσία επιστήθιων φίλων επηρεάζει αρνητικά μακροπρόθεσμα την υγεία των ανδρών, αφήνοντάς μας ευάλωτους στην κατάθλιψη, το άγχος και την αυτοκτονία.

Η Sarah Coghlan, υπεύθυνη του Movember UK, εξηγεί ότι «Πολλοί από τους άνδρες στους οποίους μιλήσαμε, δεν συνειδητοποιούν πόσο ρηχές είναι οι σχέσεις που διατηρούν μέχρι να βρεθούν αντιμέτωποι με μια σοβαρή δοκιμασία της ζωής, όπως το πένθος, η διάλυση μιας σχέσης, η πατρότητα ή η απώλεια εργασίας. Αυτές είναι οι στιγμές που πραγματικά χρειάζεσαι τους φίλους σου».

Τι συμβαίνει λοιπόν στις φιλίες μας όσο μεγαλώνουμε; Παρακάτω, 4 άνδρες σε διαφορετικά σημεία της ζωής του, μας μιλούν για τις σχέσεις τους με τους φίλους τους.

Matt, 19
«Ξεκίνησα να ετοιμάζομαι για το πανεπιστήμιο, αλλά είχα περάσει μια χρονιά που , από άποψη σχέσης, ήταν άσχημη. Οπότε, τα παράτησα. Από τότε δουλεύω εποχιακά. Όταν συνέβαιναν αυτά τα πράγματα με τη σχέση μου, μίλησα στους φίλους μου από το λύκειο για αυτό. Είμαι τυχερός που ανήκω σε μια κοινωνική ομάδα 6-7 ατόμων, κυρίως αγόρια, αλλά υπάρχουν και μερικά κορίτσια. Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για το πανεπιστήμιο μαζί, αλλά πολλά από αυτά τα άτομα τα ήξερα από το δημοτικό. Είμαι αρκετά ανοιχτός με τους περισσότερους αυτής της παρέας, οπότε ένιωθα πως μπορώ να τους μιλάω για τα πάντα. Κι εκείνοι βέβαια, στο παρελθόν, είχαν έρθει να μου μιλήσουν για προσωπικά τους θέματα. Προτιμώ να μιλάω στους φίλους μου από το να μιλάω σε οικογενειακά μου πρόσωπα όταν έχω κάποιο πρόβλημα, μιας και μπορούν να με καταλάβουν περισσότερο. Έχω φίλους και γνωστούς από τη δουλειά και από τον αθλητισμό, αλλά οι φίλοι μου από το σχολείο είναι δοκιμασμένοι στα δύσκολα. Έχουμε περάσει πολλά μαζί».

Stefan, 24
«Αποφοίτησα τον προηγούμενο Ιούνιο, έχοντας ολοκληρώσει και το μεταπτυχιακό μου. Για να είμαι ειλικρινής, μόνο με δύο άτομα τα πήγαινα πραγματικά καλά στο πανεπιστήμιο. Οι υπόλοιποι ήταν μέλη μιας ευρύτερης ομάδας ανθρώπων με τους οποίους έβγαινα για ποτά, αλλά δεν συζητούσα τα πραγματικά σημαντικά ζητήματα της ζωής μου. Από τότε που άρχισα να δουλεύω φέτος, το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που βλέπω είναι συνάδελφοι, το οποίο είναι κάπως καταθλιπτικό. Είναι καλά άτομα, αλλά το μόνο που έχουμε ως κοινό στοιχείο είναι το ότι δουλεύουμε στον ίδιο χώρο. Έχω τρεις φίλους με τους οποίους βρίσκομαι συχνά και μερικούς ακόμα με τους οποίους μιλάω στο WhatsApp, αλλά δεν βλέπω από κοντά. Όσο μεγαλώνω, νομίζω ότι σταματάω να είμαι καλός με ανθρώπους που απλά δεν “πάω”. Όταν πήγαινα σχολείο προσπαθούσα να τα πηγαίνω καλά με όλους, αλλά πλέον κάνω απλά παρέα με αυτά τα τρία άτομα που ξέρω. Ή πηγαίνω ψιλοαναγκαστικά σε συναντήσεις με άτομα από την δουλειά. Όχι πως είναι απαραίτητα κακό όλο αυτό. Έχω καταλήξει στους ανθρώπους με τους οποίους τα πηγαίνω καλά και αυτό είναι μια χαρά. Αν έχω κάποιο σοβαρό θέμα μιλάω με την κοπέλα μου, εκτός κι αν το πρόβλημα είναι εκείνη. Έχω έναν παλιό φίλο που τον ξέρω από τότε που ήμασταν τριών χρονών, με τον οποίον βλεπόμαστε πού και πού. Νομίζω ότι είναι ο μόνος με τον οποίο συζητάω για τα πραγματικά σοβαρά ζητήματα».

Ben, 26
«Έχω ακόμα 3-4 φίλους από το πανεπιστήμιο, αλλά ήμουν ένας αρκετά διαφορετικός άνθρωπος τότε, σαφώς πιο αυτοκαταστροφικός. Ο λόγος που πλέον δεν είμαι φίλος με αυτά τα άτομα, είναι γιατί δεν είναι άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα πλέον να κάνω παρέα. Δεν θέλω να κάνω τα ηλίθια πράγματα που έκανα με αυτούς τότε. Οι φίλοι μου από το σχολείο είναι οι πιο καλοί μου φίλοι, αλλά δεν τους βλέπω πλέον τόσο πολύ, το οποίο είναι λίγο παράδοξο. Τους βλέπω περίπου πέντε Σαββατοκύριακα τον χρόνο, σε κάποια συνάντηση ή κάποιο γάμο. Ξέρω ότι θα με υποστηρίξουν όταν χρειαστεί. Κάποιοι έχουν περάσει δύσκολα και αφού έχουμε μιλήσει για αυτά και τα έχουμε ξεπεράσει μαζί, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι όμως δύσκολο να βρίσκεις τον χρόνο για να δεις τους φίλους σου. Δεν υπάρχει χρόνος και, εδώ που τα λέμε, όταν το σκέφτεσαι είναι κάπως καταθλιπτικό αυτό».

Michael, 30
«Δεν πήγα πανεπιστήμιο, αλλά μπήκα κατευθείαν σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου γνώρισα μια ομάδα ανθρώπων στην ίδια περίπου ηλικία με εμένα και έχω κρατήσει επαφή με κάποιους από αυτούς. Στα 20-κάτι μου έβγαινα κάθε Σαββατοκύριακο με τους φίλους μου, συναντιόμασταν συνέχεια. Εκείνη την περίοδο, νόμιζα ότι πάντα θα πάρταρα. Προς το τέλος των 20-κάτι μου όμως, αυτό άρχισε να αλλάζει. Ο κόσμος ζει τη ζωή πιο ατομικά πλέον και όλοι χτίζουν την καριέρα και το μέλλον τους. Κανείς δεν έχει πια τόσο χρόνο για διασκέδαση. Νομίζω ότι απλά με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν τα πράγματα. Πλέον βλέπω μόνο μια χούφτα από τους πιο καλούς μου φίλους, αλλά αν θέλω να μιλήσω σε κάποιο άτομο για κάποιο πολύ σοβαρό μου θέμα, τότε συνήθως θα μιλήσω στην κοπέλα μου. Θα ήθελα πραγματικά να βλέπω τους παλιούς μου φίλους πιο συχνά, αλλά πλέον αν δεν έχω εγώ δουλειά, έχουν αυτοί. Είναι δύσκολο να βρεις χρόνο».

 

Πηγή: vice.com

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Grow_digital_logo-2-6

Member of GrowDigital.gr

A new era in Digital Advertising

Κολοκοτρώνη 64Α, Άγιος Δημήτριος. Τ.Κ. 17343

+302109734348

info@growdigital.gr

Back to Top